Неразгаданите строежи в Гиза - нов поглед / част 1 /

НЕРАЗГАДАНИТЕ СТРОЕЖИ В ГИЗА - НОВ ПОГЛЕД!

КОЙ, КАК, ЗАЩО И ПОРАДИ КАКВА ПРИЧИНА Е ПОСТРОИЛ КОМПЛЕКСА В ГИЗА?

АВТОРСКО ПРОУЧВАНЕ - ЧРЕЗ ЛОГИКА КЪМ ШИФЪРА НА МИСТЕРИЯТА! 

Около Пирамидите в Гиза и Сфинкса има толкова много информация, анализи и проучвания навсякъде в публичното пространство и всеки истински почитател на древността и древните загадки има изградено свое мнение за най-мистериозните монументи от миналото. Теории не липсват, а учени и ентусиасти от различни области се впускат в неуморни сблъсъци със великата загадка. А тя наистина е велика – древен пъзел, неразгадан от нашата цивилизация.

Няма да се впускам в споделяне на множество факти, нито ще правя невероятни умозаключения – искам да Ви представя мой изключително интуитивен и логически поглед върху определен аспект от древността, а главният герой е Голямата пирамида в Гиза – в пълния си блясък със съвършената си изработка и уникално вътрешно оформени коридори и помещения.В посочените линкове може да откриете много информация и точни числа, но гледката на Голямата пирамида те оставя без думи, а цялата прецизност и големината на каменните блокове в комбинация с огромния й размер са повече от впечатляващи.

Така, да започнем от някъде – но темата е безгранична. Аз като математик и логически подхождащ към всички загадки започвам бавно и последователно моят анализ.

В момента няма никъде спомената точна и недвусмислена информация как, кога и от кого е построен комплекса в Гиза – основната теза е, че египтолозите ВЯРВАТ, че строители са древните египтяни и предназначението е било строеж на гробница на върховния владетел фараон.

Основно се цитира този невероятен древногръцки историк Херодот, който описва подробно цялото начинание и строеж в своя фундаментален труд „История“.


Оказва се, че строеж би трябвало да е имало и той е извършен от древните египтяни по заповед на фараона, но цялото начинание изглежда повече от непосилно от съвременна гледна точка, а отделно липсва /или е умело скрита/  всякаква информация за плановете на строежа и използваните инструменти, а местата за добив и обработка на някои от камъните се намират доста далеч и се е налагало транспортиране по река Нил. Наистина мега начинание!

Но тук има нещо много интересно – оказва се, че ОГРОМНАТА част от варовиковите блокове са добити от съвсем близки до комплекса кариери, като само по – специалните и по – големи гранитни блокове са докарани от Асуан /на около 800 км /. Отделно блоковете за външната облицовка от полиран варовик са от кариерата в Тура /от другата страна на река Нил/.

Дотук добре! 

Искам само да уточним – това е много важно – има много голяма разлика между двете твърдения:

 Каменните блокове са от древни каменоломни в Египет и характеристиките на материала показват, че тези блокове са от тези кариери

Древните египтяни са добили каменните блокове от древни каменоломни в Египет и характеристиките на материала показват, че тези блокове са от тези кариери


Забелязвате ли тънката разлика? 

Всъщност няма как да се твърди, че добивът и обработката на всички каменни блокове е извършен от древните египтяни – няма никакви данни, а и никой не е присъствал за да потвърди, като това не противоречи на факта, че каменните блокове са добити точно от тези каменоломни. Помислете малко над това – няма противоречие с историята, но ще има отношение към нашата история по-долу.

Нека сега погледнем Голямата пирамида малко по-отблизо. До нея има три малки пирамиди, наречени пирамиди на царицата, които имат СЪЩИЯ ъгъл от 52о като на Голямата пирамида, високи са около 1/5 от височината на Голямата пирамида /около 29-30 метра/ и имат квадратни основи със страна от около 46 - 50 метра. 


Това е същността на строежа на ТРИТЕ ПИРАМИДкИ - И ТРИТЕ ИМАТ ИДЕНТИЧЕН СТРОЕЖ И ИДЕНТИЧНА ВЪТРЕШНА ПОДЗЕМНА КАМЕРА! 


Разсъждавайте ОКОЛО ЕДНАКВОСТТА НА ТРИ ПИРАМИДкИ! До Голямата Пирамида! 


А това е УНИКАЛНИЯ ИЗГЛЕД на ТОВА, КОЕТО РАЗГЛЕЖДАХМЕ ДО МОМЕНТА!

Супер!ЗАЩО СА ПОСТРОЕНИ МАЛКИТЕ ПИРАМИДИ ДО ГОЛЯМАТА ПИРАМИДА И КАКВА Е ЛОГИКАТА?

Продължението предстои ............ и само реални факти! Поздрави!

НЕ ПЕСТЕТЕ КОМЕНТАРИ - ЧРЕЗ СПОР И ДИАЛОГ СЕ РАЖДА ИСТИНАТА!


Няма коментари:

Публикуване на коментар