Фотография на енергията на Земята


Жилбер Ле Косек  / Gilbert Le Cossec / е професионален фотограф, който е прекарал много години в разработването на техники за заснемане на изображения на Земната енергия, излъчвани от свещени камъни като Менхири и Долмени, както и стари църкви, които са известни като построени върху мегалитни свещени каменни обекти.

Техниката, която развива в категорията електрофотография, му позволява да заснема на филм невидими части от електромагнитния спектър. Неговата техника е развитие извън Кирлиановата фотографската техника и се нарича Epiphanie / от френски Богоявление /.


Ле Косек изследва полетата на Земята и подземните енергийни потоци около мегалитни каменни обекти и след това измерва и фотографира излъчяането на енергия във времеви диапазони. Резултатите му са изключителни. Свещените каменни обекти излъчват пулсации на мощна енергия от Земята, които достигат до атмосферата, както и до  границата на магнитосферата.

Класически пример за това явление може да се види при Менхира в Бретан, Франция / Le Menhir de Champ-Dolent  /. Този 10-метров гигант седи на възел от енергийната решетка на Хартман и Къри / Hartmann and Curry Grids /, както и на три подземни потока. През целия ден Менхирът излъчва енергични пулсации на енергия в атмосферата.Тези гранитни менхири с високо съдържание на силиций са добри проводници и действат като огромни кондензатори на резонансната енергия от земните енергийни течения, в които са вградени.

Непознатите архитекти от миналото са разрязвали камъните до определени размери, за да приспособят честотата и дължината на вълната на земната енергия под тях. Те са като КАМЕРТОНИ на геомагнитната енергия. Ролята, която са играели в обществата, живеещи около тях преди хиляди години, все още е предмет на дебат.

Те обаче имат силно влияние върху здравето, спиритизма и емоционалното благополучие на тези, които си взаимодействат с тях.

Ранното християнство, преди влиянието на римската църква, е съществувало съвместно с културата, съжителствала с тези мегалити. В много случаи свещените камъни са били заменени от християнски такива, като примерно кръст или църква. Ле Косек фотографира раннохристиянски обекти, за които е известно, че са построени върху мегалитни обекти. Тези християнски каменни обекти продължават да демонстрират същите пулсации на енергия като оригиналните мегалитни свещени каменни обекти.

Много раннохристиянски обекти, построени върху древни свещени камъни като Долмени, Каменни купчини и Каменни кръгове, се смятат за дълбоко духовни места. Някои от тях са станали поклоннически места като Мон Сен Мишел в древната Бретан и Катедралата в Шартр.
Смята се, че ранните християни осъзнават силата на енергията около тези мегалитни места и ги използват, за да предизвикват духовни преживявания сред своите общества. Това не винаги е било така, както в случая с "Менхира от Рудстоун" / the Rudstone Menhir / във Великобритания, където монолитът е трябвало да бъде покрит с олово, поради прекомерните енергийни емисии, които са облъчвали неблагоприятно близката до него църква.

Според автора е налице ясно взаимодействие между електромагнитните токове, генерирани от магнитното поле на Земята, които създават луковични токове в повърхността на Земята и препредаването на същата енергия в космоса чрез внимателно изваяните и прецизно разположени мегалитни камъни.

Камъните играят важна роля за хармонизиране на мира и благосъстоянието в живеещите около тях общности и подпомагат концентрирането на здравословни енергии. Те също така помагат за създаването на по - стабилна околна среда чрез намаляване на ефекта от внезапни колебания в електромагнитната активност между повърхността на Земята и магнитосферата и йоносферата.

Древните ни предци, живееки във враждебна среда, са прекарвали милиони човекочасове, създавайки по - обитаема среда за себе си и поколенията, които да следват, използвайки технология и наука, които са познати на едва малцина в наши дни.

Материалът е предоставен специално за Вас от неговия автор - Paxo Jones / Паксо Джоунс /

Връзка към Профила на АвтораКоментари