Светлинното явление от Странджа - защо е важно проучването му?


Изписано е толкова много около събитията в Странджа от 1981 година, че човек наистина мисли, че не може повече нищо да се разкаже. Написаното даже надхвърля детайлите по случая, участващите в него са герои на всякакви истории и разкази, конспиративни теории и множество статии и описания. Вземани са безкрайно много интервюта, множество телевизии са посвещавали предавания с всевъзможни анализи и пространни размишления и съждения. А дали някой е съзрял най-важните моменти от всичко това? Дали една истински важна история не е погубена и затрупана дълбоко под всичко казано по-горе?Искам отново да акцентираме върху основните моменти от тази мистерия. Моля всички, които се интересуват или проявяват голяма доза интерес, да прочетат внимателно всичко – уверявам Ви, че основните факти, лишени от украсата, са изключително вълнуващи. Отделно, всеки би могъл да провери сам всеки детайл и да се убеди в това.

Кои са основните източници на информация?

1. Г-жа Красимира Стоянова и нейната книга „Ванга - Истината“ на издателство АБГ ( Стоянова, Красимира. Истината. Издателство АБГ ) - описанието е в главата „Небесни пратеници“.
2. Г-н Христо Мутафчиев /лека му пръст!/, участник в събитието и книгата му „Homo Sapiens за произхода на Homo Sapiens.“ ( Мутафчиев, Христо. HOMO SAPIENS за произхода на HOMO SAPIENS. Гуторанов 1995 ).
3. Последното интервю на г-н Мутафчиев, взето от г-жа Анна Зографова и публикувано в нейния блог - http://souroujon.blog.bg .

Какви са основните моменти?

Баба Ванга, чиято племенница е г-жа Стоянова, я изпраща на точно определено място и на точно определена дата в Странджа планина, за да наблюдава уникално явление, което се появява във вид на холограмен или по – скоро релефен образ на гладка отвесна скала в местността Седлото до гр. Малко Търново до връх Голямо Градище. Явлението е описано като пряко следствие на местоположението на Земята спрямо Слънцето и Луната – по-конкретно спрямо техният изгрев и залез.


Кои са основните акценти?

1. Баба Ванга е казала, че на територията на България има хилядолетно послание от дълбока древност с безценна стойност в района на Малко Търново.

2. Баба Ванга дава напътствия на своята племенница и я изпраща / напътства / с група хора на определено място в точно определено време.

3. Дата е определена на 5 май 1981 година, защото:

Цитат от книгата на Красимира Стоянова:
„…Накрая спомена за някаква голяма скала и каза, че трябва да отидем на мястото на 5 май. Попитах я защо точно на 5 май, но тя ми каза само: Заради небесните тела. Трябва да гледате първите лъчи на Слънцето и Луната. И ми даде да разбера, че повече не желае да говори по този въпрос.“

4. Групата наблюдава явление върху скала със светлинни образи, активирано от горепосочените лъчи – при изгрева на Слънцето и изгрева на Луната – появяват се две човешки фигури.

5. Явлението не се повтаря впоследствие, когато отново отиват с експедиция.

6. Баба Ванга казва, че още не дошло времето за разкриването му.

7. Баба Ванга не коментира повече случилото се, но дава да се разбере, че е супер важно – явно е можела да сподели само това.

Ето това са основните факти около тази прелюбопитна случка. Забележете, че никъде не споменавам древни богини, погребани извънземни в саркофази или всякакви други интересни разсъждения. Абсолютно всички подробности около събитието от 1981 година се съдържат в посочените материали.
Да, наистина има и още много подробности, включително и унищожителното изследване след това – тонове пръст и камъни са премахнати от автентичното място с цел намиране на шахти, водещи към евентуална погребална камера, пълна с артефакти. Описанията на намереното – от абсолютно нищо до изнасяне на саркофаг с хеликоптер – хм, доста широк диапазон!

Защо е важно и защо не трябва да бъде забравено светлинното явление от Странджа?

В разглежданата от нас мистерия на територията на България се намира уникален археологически обект – скрито под земята помещение, в което има писмени доказателства на древен език за историята на цивилизацията и нейните насоки на развитие.

Мястото може да бъде открито чрез рядко светлинно явление, което посочва обекта в определени дни на годините, като демонстрира невероятни познания от древността за Земята, Слънцето и Луната, техните движения и взаимовръзки. Такъв светлинен феномен е непознат в световен мащаб и се случва при строго определени условия, валидни за движението на споменатите космически тела.
Най – вероятно регистрирането и обяснението на светлинното явление ще повлияе на проучванията на древността в цял свят. Самото явление е също толкова ценно, колкото и евентуалните скъпоценни артефакти намиращи се в скритото помещение.Защо всичко бива потулено с конспиративни информации и защо ни убеждават, че там вече няма нищо?

Аз съм убеден, че в тази история има много дълбока истина и не бива да се подминава с лека ръка. Нужни са експедиции и изследвания на феномена с вярата, че световната история може да бъде повлияна от нас.

Добре, а замисляли ли сте се, че ние, българите, сме си просто такива като народопсихология и не можем да оценим невероятната древност? Не можем да съзрем истината, която ни се дава парченце по парченце?

Не вярваме на свети хора като Баба Ванга, Преподобна Стойна, Слава Севрюкова и още много наши сънародници, живели сред нас и помагали безвъзмездно и от цялото си сърце? Дали винаги смятаме, че нищо не зависи от нас и не можем сами да го направим, а някой трябва да ни го даде?

А може би НЯКОЙ или НЯКОИ знаят тази черта на българския народ и умело я използват за умишленото ни приспиване?


Какво да очакваме в бъдеще?

Периодичността на феномена покрива много големи периоди от време, но проучването му очаква всички заинтересувани. Странджа крие много древни тайни и трябва да намерим правилния подход при анализите, за да повдигнем завесата и да дадем нов устрем към разплитането на древната световна история. Призовавам всички, които могат да помогнат в проучванията, да го направят с много желание и ентусиазъм.

Владислав Лозанов @2018


Няма коментари:

Публикуване на коментар