Пъзелът В БИТИЕ от Библия!

Здравейте!

Ще Ви запозная с две интересни неща в Книгата БИТИЕ от най-уникалния и най-разпространен исторически документ - Библията!


Посочените по - долу цитати и анализ естествено не са открити от мен, но са свръх непознати и непопулярни в нашата страна / по мое мнение / и ще ви бъде много интересно да помислите върху тях.

Лично мен ме запалва прочутата убеденост на много изследователи, че на заден план план в Библията се крие определен скрит код, който очаква своя откривател - ентусиаст!

Първия момент се съдържа в Книга Битие, Глава 1 : (26)(27) - Бог създава Човека!

В (26) - "И рече Бог: Да направим человека по образу НАШЕМУ и по подобие НАШЕМУ...";
В (27) - "И създаде Бог человека по образу СВОЕМУ, по образа Божию създаде го...";

При проверка и на други езици е точно така и няма отклонение в преводи и т.н. - можете да проверите във всякакви ресурси. Има няколко уважавани много от мен автори, които анализират тези изречение / например Алън Бътлър и Кристофър Найт / и в общи линии се прокрадва закономерното усещане, че всъщност има РАБОТЕН ЕКИП от БОГОВЕ, част от който е НАШИЯ БОГ, който отговаря за човеците на нашата планета - УНИКАЛНО ЯКО, нали? Всъщност - това е ОГРОМНА тема за размисъл с паралели с митове и легенди!

Ето И Снимка: Битие 1;26, Битие 1;27; мой личен архивВтория момент също е много як и с много теми за размишления. Става въпрос отново за Книга Битие, но глава 4.

В Глава 3 хитрата змията убеждава Адам и Ева да посегнат на плодовете на Забраненото дърво и Бог гневен решава да ги изгони от Рая. Както обаче се вижда в оригинала няма ябълка - става въпрос за плодове на Дървото За Познаване На Добро И На Зло, което също е много интересно.

В Глава 4 - Адам и Ева имат двама сина - Авел и Каин. По историята Каин убива брат си Авел, разгневява отново Бог и Бог го изгонва от Божията земя - точно е казано - "излезе от лицето Господне...".

Ето и Снимка: Битие Глава 4; мой личен архив


А това е по - точно случката Битие 4;15 и 4;16!


И какво е СТРАННОТО?

Каин се заселва в земята Нод, към изток от Едем и ПОЗНА ЖЕНА СИ И ТЯ ЗАЧЕНА И РОДИ ЕНОХ.

Първите хора са Адам и Ева - те имат двама сина - Авел и Каин - би трябвало ДА НЯМА ДРУГИ ХОРА КЪМ МОМЕНТА НА РАЗКАЗА !!!

Но... Каин СИ ВЗИМА ЖЕНА И ИМА СИН! Супер Интересно!

Темата е много интересна и подлежи на анализи от ентусиасти! Има вероятност при сглобяване на историята така да се е получило естествено, но явно Бог е създал едни хора и други хора извън Едем!

Срещнах това в мрежата без анализи и реших да разгледам в Библията как са нещата и ми стана интересно - споделям го за да имаме предизвикателства в опознаването на древността!

Поздрави! Ще поддържам страницата с интересни нови неща около тези моменти!

Споделяйте и Вие!

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ: Аз лично вярвам в съществуването на Висша сила Създател на Земята - Бог и съм убеден, че Исус Христос е бил реалния Божи син от плът и кръв - всички анализи тук се отнасят относно код и текст в документа Библия!

Владислав Лозанов 2017


Няма коментари:

Публикуване на коментар