Неразгаданите строежи в Гиза - нов поглед / част 2 /

Строежи в Египет – неочаквания поглед / ЧАСТ ВТОРА /

АВТОРСКО ПРОУЧВАНЕ - ЧРЕЗ ЛОГИКА КЪМ ШИФЪРА НА МИСТЕРИЯТА! 

…. и продължаваме с нашия анализ. Молбата ми е внимателно да прочетете и преосмислите информацията в тази статия, защото тя касае един доста нетрадиционен, но изключително логичен подход за анализ на древната загадка, за което Ви благодаря изключително много!


Стигнахме до трите малки пирамидки, намиращи се непосредствено до Голямата пирамида в Гиза, разгледахме характеристиките им и установихме, че те имат същия наклон като ъгъл от 52о и също имат квадратни основи с размер около 50 метра.

За да вникнем в каква посока ни носи течението на новата гледна точка, нека разгледаме защо всъщност е избрана формата на пирамида за строеж.
Оказва се, че обемът и височината на една пирамида са в интересна връзка според едноименната формула за обем – при разглежданата от нас Голяма пирамида в Гиза при височина от 100 метра, което е  68% от цялата височина, всъщност са били поставени 97% от ВСИЧКИ БЛОКОВЕ! Да, 97% !

Еха, а в останалите 46 метра или около 32% от цялата височина – ЕДВА 3%! Да, 3%!Тоест, гигантското усилие за строеж на пирамида касае най-грубо казано ПОЛОВИНАТА ОТ НЕЙНАТА ЖЕЛАНА ВИСОЧИНА – при Голямата пирамида в Гиза при 50% от височината /73метра/ използваните каменни блокове представляват 87,5% от ВСИЧКИ в строежа, а при 68% /100метра/ видяхте по-горе –ЦЕЛИ 97% !

Странното е, че трите малки пирамидки си съответстват именно с най-горната част на пирамидата, в която са използвани ЕДВА между 0 и 3% от всички каменни блокове! На това ще се спрем малко по-надолу.

Сега нека да видим и слоевете на каменните блокове според техните размери и височина в един напречен разрез на Голямата пирамида! Най – високите и тежки слоеве каменни блокове са оцветени в червено, най-ниските и съответно леки слоеве каменни блокове са оцветени в светло и тъмно синьо.Оказва се, ЧЕ ВЪЗМОЖНО НАЙ-ТЕЖКИТЕ И ТЕЗИ С НАЙ-ГОЛЯМА ВИСОЧИНА БЛОКОВЕ, използвани при строежа на Голямата пирамида в Гиза се намират НАЙ МНОГО ДО около 110 метра височина – практически на тази височина строежът е бил ЗАВЪРШЕН и ЦЯЛАТА ДОРАБОТКА на пирамидата НЕ СЕ Е ВЛИЯЕЛА ВЕЧЕ от горната част  на строежа.

Всички вътрешни помещения, камери и коридори са били вече факт и пирамидата е можела без проблем да изпълнява своето предназначение, ако изхождаме от вътрешната й структура.

Всъщност ако погледнем още по-внимателно и отчетем къде свършват и се намират  изходите на така наречените вентилационни шахти, започващи от камерата със саркофага ще установим, че реално от данните с които разполагаме за вътрешния строеж на пирамидата ВСИЧКО Е БИЛО ЗАВЪРШЕНО НА ВИСОЧИНА 80 /осемдесет/ метра J 55% цялата височина!

Разбира се, като Кралица на загадките и тук има също нова загадка -  след 110 метра височина вече няма големи каменни блокове, като ЕДИНСТВЕНИЯ голям такъв с височина 112 сантиметра се намира къде? Най-отгоре на сегашния съществуващ връх или площадка на снимката долу – интересно!


Супер! Успяхме да разберем една от причините, поради която за този вид строеж да е предпочетена пирамидална форма, като освен обема е била важна и устойчивостта на самия строеж. Отделно, Голямата пирамида е можела съвсем спокойно да изпълнява всички функции от своето предназначение МНОГО ПРЕДИ да се издигне на внушителните 146 метра височина /138.8 метра в наши дни/.

Сега нека погледнем трите малки пирамиди, намиращи се до Голямата пирамида.Изключително много се бъркат двете ТРОЙКИ малки пирамиди – тези до Голямата пирамида и тези до пирамидата на Микерин – дори и аз се обърках! Но така или иначе разсъжденията тук касаят малките пирамиди!

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ на еднаквите размери и на еднаквостта на погребалните камери на трите пирамиди, видимо от горната схема – страна на пирамидата около 50 метра, височина около 30 метра и ъгъл на наклона идентичен с ъгъла на Голямата пирамида от 52о.

Ще използвам схематична илюстрация за анализ.
Супер!

Какво видяхме досега в ПЪРВА И ВТОРА ЧАСТ на моя анализ:

·         # Няма как да се твърди, че добивът и обработката на всички каменни блокове е извършен от древните египтяни – няма никакви данни, а и никой не е присъствал за да потвърди, като това не противоречи на факта, че каменните блокове са добити точно от тези каменоломни.

·         # Пирамидалната форма осигурява стабилност и едновременно с това  НА ПОЛОВИНАТА от ВИСОЧИНАТА на пирамидата вече е поставен ОГРОМЕН ДЯЛ от ВСИЧКИ КАМЕННИ БЛОКОВЕ.

·         # Странно съвпада по вид, размери  и същност горната финална част на Голямата пирамида с трите малки пирамиди в основата й.

·         # Всички анализи сочат, че Голямата пирамида е можела да извършва предназначението си  и да функционира БЕЗ ГОРНАТА СИ ЧАСТ над 110 метра височина от общо 146 метра.

·         # Трите малки пирамиди до Голямата пирамида имат помежду си идентична същност, идентични размери и идентична вътрешна погребална камера – разположена под нивото на малката пирамида.

Прекрасно!

Мислено наложете всяка от малките пирамиди и ще видите, че всяка от тях би могла да бъде ГОРНА ЧАСТ на Голямата пирамида !!!

Отделно през 1988 година е издадена книгата “La prophetie symbolique de la grande pyramide” с автор H.S.Lewis, в която той публикува множество скици на платото Гиза, неизвестни за широката общественост.Там има публикувана схема на Голямата пирамида, в която ИМА СЕКРЕТНО НЕОТКРИТО ПОМЕЩЕНИЕ НА ВЪРХА НА ПИРАМИДАТА, НАД КРАЛСКАТА КАМЕРА!

Аз имам снимка от печатна книга, но в интернет пространството няма НИКЪДЕ такава и няма как да Ви я публикувам с линк в момента, но Ви я показвам схематично по-долу!

Случайно или не, това съвпада с разсъждението около малките пирамиди, които могат да са връх на Голямата пирамида, а всяка от тях ИМА подземна камера /вижте схемата по-горе на трите малки пирамиди/.


Схема по книгата на “La prophetie symbolique de la grande pyramide” с автор H.S.Lewis 1988 година


Благодаря Ви за отделеното време!

А ВСЪЩНОСТ, ПРИЯТЕЛИ – ВИДЯХТЕ ЛИ РАМПАТА ОТ ТРАДИЦИОННАТА ТЕОРИЯ? J


Не е много отдалечен момента, в който можем  да намерим АБСОЛЮТНО ПЕРФЕКТНОТО ЗАСИЧАНЕ на ВСИЧКИ ТЕОРИИ за древен Египет на база цялата информация до момента и този нов поглед към строежа ще бъде ТРЕТА ЧАСТ НА „Неразгаданите Строежи В Гиза - Нов Поглед“ през декември 2017!

Владислав Лозанов 2017


Няма коментари:

Публикуване на коментар